Quantcast
NS seme

„Prljavština? Naučnici, umetnici i pesnici – razmišljajte o zemljištu i našoj okolini“

DIRTU čast Međunarodne godine zemljišta UN, Spomen biblioteka Collins u kampusu Univerziteta Puget Sound u Takomi, u državi Vašington, ugostila je interdisciplinarni izložbu “Prljavština? Naučnici, umetnici i pesnici – Razmišljajte o zemljištu o našoj okolini”.

Od 6. avgusta do 6. decembra 2015. na ovoj izložbi biće predstavljeni uzorci iz prirode, slike, knjige, poezija, čak i rep tekstovi,  – odabrani radovi pristigli iz ujedinjene svetske mašte.

Cilj ozložbe, i cilj međunarodnog poziva za slanje radova, bio je da „izazove“ naučnike i umetnike da zemljište učine vidljivijim. Svi ovi radovi pokazuju na koje sve načine ljudi razmišljaju o zemljištu i o tome ŠTA TREBA URADITI kako bi to „blago“ nasledile i generacije koje tek dolaze. 

Izložba istražuje zemljište kao Zemljinu delikatno oblikovanu biološku, geološku i hemijsku kožu – nešto daleko kompleksnije i životodavno, nešto mnogo veće od zemlje koje kupujemo u prodavnicama sa opremom za bašte ili „prljavštine“ koje počistimo po kući.

Ovo su samo neki od radova, a na ovom linku možete pročitati više o ovoj izložbi i pogledati ove fantastične radove podeljene u više sekcija (desni meni na sajtu).

Uživajte, i razmišljajte. Stvarajte.

Monoliti tajne strane zemljišta


NS SEME » „Prljavština? Naučnici, umetnici i pesnici – razmišljajte o zemljištu i našoj okolini“