Quantcast
NS seme

Ravnoselska fijakerijada

NS SEME Ravnoselska fijakerijadaU subotu 01. avgusta 2015. godine održana je tradicionalna Ravnoselska fijakerijada. Ona se održava već 13 godina i postala je neizbežan segment u takmičarskoj sezoni Zaprežnog konjičkog sporta u Srbiji. Nekada najveća fijakerijada u Srbiji ponovo krupnim koracima grabi ka svom nekadašnjem sjaju, a u tome joj između ostalih srdačno pomaže Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad.

Ravnoselska fijakerijada je prilika da se vide najbolja srpska grla i vozači jednoprežnih, dvoprežnih i četvoroprežnih zaprega, mlade nade zaprežnog konjičkog sporta, da se provoza fijakerom, kao i da se probaju kulinarske sposobnosti takmičara u pripremanju kotlića. Sve to je propratio kultutno umetnički program tamburaškog orkestra  i folklornog ansambla, a u pauzama su svoj nastup imale i mažoretkinje iz Sonte.

Posećenost Ravnoselske fijakerijade je bila velika, što su zabeležili lokalni i regionalni mediji. Institutu za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad je dodeljena zahvalnica za nesebičnu pomoć i učešće u organizaciji Ravnoselske fijakerijade.

  Facebook photo gallery
NS SEME » Ravnoselska fijakerijada