Dodela nagrada FondaU okviru obeležavanja Dana Univerziteta u Novom Sadu, u amfiteatru centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu, održana je svečana dodela zahvalnica donatorima Fonda i sertifikata stipendistima Fonda za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu u školskoj 2014/15. godini. Zahvalnice su dodeljene donatorima Fonda koji su obezbedili sredstva za stipendije u 2013/2014. i 2014/2015. školskoj godini, a sertifikate je primilo 58 ovogodišnjih stipendista Fonda.

Pored članova Saveta Fonda, na svečanost su pozvani i predstavnici rukovodstva institucija donatora, individualni donatori, dekani naših fakulteta, rektorski tim Univerziteta i ovogodišnji stipendisti Fonda.

Uvek prvi u svemu, Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad je postao članica Fonda još u prvim godinama njegovog osnivanja. Pored svih fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, Institut za ratarstvo i povrtarstvo je kao institucija izvan Univerziteta obezbedio sredstva za stipendije Fonda u poslednje dve školske godine. U ime našeg Instituta zahvalnicu je primila dr Ana Marjanović Jeromela, šef Odseka za uljanu repicu, i iskoristila je priliku da izrazi zadovoljstvo što je Institut kao prvenstveno naučna institucija uvek spreman da pruži podršku razvoju mladih ljudi, kojima su vrata našeg Instituta u svakom pogledu uvek otvorena.

 

Inače, Fond za stipendiranje i podsticanje darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu je osnovan maja 1992. godine sa ciljem da sistematski i organizovano podstiče razvoj darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika u svim obrazovno-umetničkim poljima. Od osnivanja do školske 2014/2015. godine, Fond je najboljim studentima Univerziteta dodelio ukupno 992 stipendije. U ovoj školskoj godini obezbeđene su stipendije za sedamnaest studenata u oblasti tehničkih nauka, devet studenata u oblasti prirodno-matematičkih nauka, po šest u oblasti pravnih i humanističkih nauka, pet u oblasti ekonomskih nauka, četiri u oblasti tehnoloških nauka, tri u oblasti sporta, dva u oblasti medicinskih i poljoprivrednih nauka i jednog studenta interdisciplinarnih studija koje se realizuju na nivou Univerziteta.