Quantcast
NS seme

Poseta delegacije kompanije Syngenta Institutu za ratarstvo i povrtarstvo

Poseta delegacije kompanije Syngenta Institutu za ratarstvo i povrtarstvoDana 26.06. delegacija kompanije Syngenta,predstavljena completing oplemenjivačkim timom za suncokret iz svih centara za oplemenjivanje te kompanije u svetu, posetila je Institut za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu. Goste je pozdravila pomoćnik direktora za naučnoistraživačke poslove dr Dragana Miladinović. Dr Vladimir Miklič je upoznao goste sa organizacijom, programom i ponudom našeg Instituta, a zatim i detaljno predstavio program oplemenjivanja i ponudu Odeljenja za uljane kulture.

Nakon prezentacije, usledili su razgovor i razmena iskustva o poslovima vezanim za oplemenjivanje, semenarstvo i istraživanja na suncokretu. Posetom novom doradnom centru za kukuruz započet je obilazak oglednih polja i objekata na Rimskim šančevima. Gostima je pokazan skladišno distributivni centar, demo ogled gde se održava dan polja Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, doradni centar za suncokret, kolekcija divljih vrsta suncokreta i selekciono polje gajenog sunokreta. Poslednjih godina intenzivirana je saradnja naše dve kuće na stvaranju zajedničkih hibrida suncokreta.

Zainteresovanost prisutnih i pozitivne reakcije na prikazano dale su jasnu ocenu o kvalitetu rada u Institutu za ratarstvo i povrtarstvo i predstavljaju podsticaj i dobru osnovu za povećanje postojeće saradnje na viši nivo u nastupajućem periodu.

  Facebook photo gallery
NS SEME » Poseta delegacije kompanije Syngenta Institutu za ratarstvo i povrtarstvo