Quantcast
NS seme

Dodela Sretenjskog ordena III stepena Institutu za ratarstvo i povrtarstvo


U Generalnom sekreterijatu predsednika Republike, Tomislav Nikolić, predsednik Republike Srbije, obratio se dobitnicima odlikovanja i svim prisutnima izjavio da je proslava Dana državnosti svake godine prilika da se građani Srbije zahvale pojedincima i institucijama koji doprinose ugledu naše zemlje i koji su svojim posvećenim radom i nesebičnim ličnim zalaganjem zadužili svoje savremenike.

Predsednik je naglasio da u vremenima punim iskušenja i strahova, kada smo zanemarivali kulturu pohvale i sticanje i uvažavanje onih kojima država duguje zahvalnost, okretali smo glavu od ljudi koji su bili uz nas. Kako je promena sistema vrednosti proces koji podrazumeva vreme i kako su građani Srbije ovlastili predsednika da menja vrednosna merila kojima nisu bili zadovoljni, on je u njihovo ime dodelio društvene pohvale onima čiji doprinos u različitim oblastima zahteva divljenje ne samo u našoj zemlji već i širom sveta. Obrativši se dobitnicima odlikovanja, predsednik je rekao da poštovanje rada i stvaralaštva nije samo značajna satisfakcija dobitnicima priznanja već put kojim se izgrađuje društvo i šalje poruka da je vredno posvetiti se i stvarati, a da će napori biti primećeni i nagrađeni. Znamenjima koje danas uručuje, predsednik Tomislav Nikolić se zahvalio u ime građana Srbije. Ističući da su postali primer i putokaz, dobitnicima nagrada je čestitao priznanja, a svim građanima Srbije Dan državnosti.

Za posebne zasluge i međunarodno priznate rezultate u primeni naučnih metoda u unapređenju  poljoprivredne proizvodnje, a povodom 75 godina uspešnog rada, Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada je odlikovan Sretenjskim ordenom trećeg stepena koji je primio direktor Instituta dr Jegor Miladinović.

Direktor Instituta dr Jegor Miladinović je izjavio da je velika čast i zadovoljstvo primiti ovakvo priznanje, pogotovo što je dugo vremena proteklo od kada je Institut na ovaj način bio prepoznat od strane države i da to nije samo priznanje svim zaposlenima u Institutu, već i signal da će država sve više posvećivati pažnje srpskoj poljoprivredi koja se već dugo naziva našom razvojno-izvoznom šansom. Direktor Miladinović je istakao da je ovo signal za bolja vremena za srpsku poljoprivredu uopšte, ali i da se ovom nagradom Institut obavezuje da nastavi sa onim što je i do sada radio, a to je da prenosi rezultate najnovijih istraživanja iz oblasti poljoprivrednih nauka u praksu i da se i dalje trudi da drži korak sa konkurencijom koja je veoma jaka. On je takođe posebno naglasio da naše sorte i hibridi sa brendom NS seme su sasvim ravnopravni, a u nekim slučajevima i bolji od nekih veoma moćnih kompanija koje se nalaze na našem tržištu. Institut više od decenije uspešno opstaje u takvim tržišnim uslovima i ova nagrada nameće obavezu da Institut istraje u tome i da naši poljoprivrednici dobijaju sorte i hibride koji će pre svega imati veće prinose po jedinici površine i bolji kvalitet, što će im naravno omogućavati i veći lični profit.

  Facebook photo gallery


NS SEME » Dodela Sretenjskog ordena III stepena Institutu za ratarstvo i povrtarstvo