Quantcast
NS seme

Osnovana je Zadruga edukativnog karaktera „CHAIN“

Chain projekatLaboratorija za zemljište i agroekologiju novosadskog Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, u saradnji sa Agencijom za poljoprivredno zemljište Republike Hrvatske, realizuje dvogodišnji projekat “CHAIN-agriculture in cooperation with nature”. Projekat se finansira iz EU programa prekogranične saradnje Srbija-Hrvatska. 

Cross border cooperationU okviru ovog projekta je krajem januara 2014. otvorena je edukativna zadruga CHAIN sa sedištem u Somboru.

Jedan od osnovnih ciljeva Projekta je doprinos zaštiti životne sredine u pograničnoj oblasti kroz upravljanje rizicima od zagađenja zbog intenzivne poljoprivredne proizvodnje. Cilj osnivanja edukativne zadruge je da se njenim članovima i drugim zainteresovanim poljoprivrednim proizvođačima omogući sticanje novih znanja iz oblasti biljne proizvodnje i racionalne primene đubriva kao i upoznavanje sa zakonskim obavezama u oblasti poljoprivrede u EU i kod nas.

Edukacija članova zadruge i drugih zainteresovanih poljoprivrednih proizvođača će se sprovoditi tokom 2014. godine kroz niz seminara i radionica.

Sve informacije o projektu i aktivnostima zadruge mogu se naći na web adresi.

[row]
[column md=”6″]
eu_zastava1-300x203
[/column]
[column md=”6″]

Ovaj dokument nastao je uz finansijsku podršku Evropske unije. Za sadržinu dokumenta isključivo je odgovoran Institut za ratarstvo i povrtarstvo i ni pod kakvim okolnostima se ne može smatrati odrazom stava Evropske unije.

[/column]
[/row]


NS SEME » Osnovana je Zadruga edukativnog karaktera „CHAIN“