Quantcast
NS seme

48. Savetovanje agronoma i XL simpozijum “Poljoprivredna tehnika”

Kao i ranijih godina, od 26. januara do 1. februara 2014. na 48. Savetovanju agronoma Srbije biće prezentovana najnovija naučna dostignuća Instituta za ratarstvo i povrtarstvo u oplemenjivanju ratarsko-povrtarskih biljaka. Pored eminentnih stručnjaka, predstavnika ministarstava, uspešnih privrednika, priliku da iznesu svoja iskustva iz proizvodnje imaće i poljoprivredni proizvođači koji su sa NS sortama i hibridima ostvarili vrhunske prinose. Učešće Poljoprivrednog fakulteta i održavanje jubilarnog XL Simpozijuma „Poljoprivredna tehnika“ doprineće kvalitetu skupa na Zlatiboru. Dva potpuno nezavisna programa Savetovanja i Simpozijuma pružiće mogućnost učesnicima da odaberu predavanja koja ih najviše interesuju jer će se registracija učesnika obavljati na jednom mestu, a identifikaciona kartica će važiti za oba skupa.

Program 48. Savetovanja osmišljen je na osnovu prethodnih iskustava u želji da ga unapredimo i popravimo eventualne propuste. Ove godine odlučili smo da ne štampamo Zbornik radova sa 48. Savetovanja agronoma Srbije, već da uvodne referate po biljnim vrstama i odeljenjima učinimo dostupnim preko sajta Instituta. Ovi referati pružiće obilje praktičnih saveta i informacija o novostvorenim sortama i hibridima. U njima će biti data tehnologija proizvodnje, agrotehničke mere i zaštita useva ali i najnovija proučavanja iz oblasti biotehnologije, organske proizvodnje, proučavanja zemljišta i ispitivanja semena. Naši poslovni partneri i sponzori predstaviće svoju delatnost i proizvodne programe.

Da bismo vaš boravak na Zlatiboru učinili sadržajnim i prijatnim, trudili smo se da ostavimo dovoljno vremena za slobodne aktivnosti i ekskurziju.

Nadamo se da ćemo se videti, raditi i družiti u predivnom ambijentu Zlatibora!

S poštovanjem,
Rukovodioci Savetovanja

dr Jegor Miladinović, direktor Instituta
dr Radivoje Jevtić
dr Dragana Miladinović

Sve informacije o 48. Savetovanju agronoma možete pronaći na našem sajtu http://sas.nsseme.com.

NS SEME » 48. Savetovanje agronoma i XL simpozijum “Poljoprivredna tehnika”