Quantcast
NS seme

Projekat CHAIN: Završeno postavljanje tačaka za monitoring poljoprivrednog zemljišta

dr Jovica Vasin, Projekat CHAIN: Završeno postavljanje tačaka za monitoring poljoprivrednog zemljištaU svrhu realizacije IPA prekograničnog programa Hrvatska-Srbija, članovi CHAIN projektnih timova iz Agencije za poljoprivredno zemljište, Osijek i Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, Novi Sad, nastavili su sa zajedničkim postavljanjem tačaka za monitoring poljoprivrednog zemljišta na lokalitetima u Republici Hrvatskoj i Republici Srbiji.

Pored do sada postavljenih 6 tačaka za monitoring na teritoriji Osiječko-baranjske županije i Zapadne Bačke, u novembru su postavljene još 4 završne kontrolne tačke. Na teritoriji Republike Hrvatske one su postavljene na lokalitetima Dalj i Bilje, a na teritoriji Republike Srbije na lokalitetima Prigrevica i Kolut.

S obzirom da se projekat zove “Poljoprivreda u saradnji sa prirodom”, jedan od osnovnih ciljeva projektnog tima jeste da se povežu poljoprivredna proizvodnja, poljoprivredni proizvođači sa institucijama koje prate poljoprivrednu proizvodnju od istraživanja u zemljištu, pa do institucija koje na bilo koji način daju podršku poljoprivrednim proizvođačima. 

U prethodnom periodu projektni tim je ostvario značajne kontakte sa poljoprivrednim proizvođačima koji su pokazali veliko interesovanje i želju da se uključe i potpomognu realizaciju projekta CHAIN. U cilju obuhvatanja i edukacije zainteresovanih poljoprivrednika željnih novih i kvalitetnih informacija, projektna struktura je otpočela proces otvaranja zemljoradničke zadruge CHAIN sa sedištem u Somboru.

1

EU Ovaj projekat finansira EVROPSKA UNIJA.
Ovaj dokument nastao je uz finansijsku podršku Evropske unije. Za sadržinu dokumenta isključivo je odgovoran Institut za ratarstvo I povrtarstvo i ni pod kakvim okolnostima se ne može smatrati odrazom stava Evropske unije.

CHAIN

  Facebook photo gallery


NS SEME » Projekat CHAIN: Završeno postavljanje tačaka za monitoring poljoprivrednog zemljišta