Quantcast
NS seme

Brašno za narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji

Južnobački okrug i Institut za ratarstvo i povrtarstvo su obezbedili pomoć od 15 t brašna za naše sunarodnike u južnoj srpskoj pokrajini. Dr Zoran Milošević, načelnik Јužnobačkog okruga je rekao da je svestan da Institut za ratarstvo i povrtarstvo nema novca za nenamensko trošenje, ali je neprocenjiva i podrška onima kojima je danas najteže. Isto kao i kada je u pitanju podrška projektima i programima države Srbije, gde primer Institutа i drugi treba da slede, i humanizam Instituta je za svaku pohvalu. Dr Milošević je istakao da ono što karakteriše Institut zove se društveno odgovornо ponašanje. 

Zaposlenima u Institutu je žao što su okolnosti takve kakve jesu, ali im je veoma drago da mogu da pomognu. Stručnjaci Instituta su pre dve nedelje posetili Kosovo i Metohiju kako bi besplatno uzorkovali zemljišta i pomogli domaćim poljoprivrednicima koji žele da se bave poljoprivredom ali, zbog uslova u kojima žive, nemaju pomoć odgovarajuće stručne službe.

Narodna kuhinja „Majka devet Jugovića“ svakoga dana pripremi dve hiljade obroka koji se distribuiraju širom južne srpske pokrajine. Donirana količina brašna biće dovoljna za mešenje hleba u narodnoj kuhinji za period od mesec dana.

Institut za ratarstvo i povrtarstvo će i u budućnosti nastaviti da sprovodi slične akcije i da učestvuje u njima.


NS SEME » Brašno za narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji