Quantcast
NS seme

Institut u akciji “Povećajmo bezbednost dece u saobraćaju”

Institut u akciji “Povećajmo bezbednost dece u saobraćaju”Prvog školskog dana, 2. septembra 2013. Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad na čelu sa dr Jegorom Miladinovićem, direktorom i Vladimirom Strugarom, pomoćnikom direktora za komercijalne poslove, a u pratnji ekipe marketinga je u sklopu akcije „Povećajmo bezbednost dece u saobraćaju“ posetio O.Š. „Jovan Popović“ u Novom Sadu. Učiteljica I2 odeljenja O.Š. „Jovan Popović“, Jelica Munižaba, poželela je dobrodošlicu gostima prof. dr Siniši Seviću, predsedniku Skupštine grada Novog Sada, dr Jegoru Miladinoviću, direktoru Instituta za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad i prof. Radomiru Dabetiću, članu Gradskog veća za obrazovanje. 

Mališanima – prvacima se najpre obratio dr Siniša Sević i poželeo im srećan početak nečeg što je u životima svih nas veoma bitno, a to je školovanje. Izrazio je svoju veliku radost što je sa njima jer je i on, doduše pre mnogo godina, bio đak škole „Jovan Popović“.  Siguran je da će uz osnovnu školu shvatiti šta je to čime žele da se bave u životu i da će jednog dana dobro izabrati svoju buduću profesiju. Upozorio ih je da kako budu rasli, sve više će se sami kretati u saobraćaju i da moraju biti vrlo pažljivi kako ne bi došlo do saobraćajnih nezgoda i nesreća, te da će im bar u početku u tome puno pomoći marame i prsluci koje dobijaju na poklon od grada Novog Sada. Deca su u opuštenoj atmosferi primila marame, još uvek ne znajući kako se vezuju, uz razne komentare poput takvu ima i moja baka i sl. Direktor Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, dr Jegor Miladinović, takođe je došao da pomogne đacima-prvacima da bar u prvih nekoliko dana bezbedno učestvuju u saobraćaju, a u to ime im je Institut obezbedio bezbednosne prsluke koji se jako dobro vide na dnevnom svetlu ali još bolje kada se osvetle. Objasnio im je da prsluci imaju znak NS Seme koji je simbol Instituta za ratarstvo i povrtarstvo u kome se stvaraju pšenica i kukuruz, ali i sve druge biljke koje treba još više da rode. Od raznih zanimanja koje će izabrati u životu, poput fudbalera, policajca, pekara, advokata, dr Jegor Miladinović je izrazio želju da bar neko od njih dođe u Institut, tj. kuću NS Semena i da nam pomogne da napravimo bolje biljke koje će nam dati više hleba i drugih lepih poljoprivrednih proizvoda. Poželeo im je srećan prvi ali i sve ostale dane u školi.

U ime dece, svim gostima se zahvalila Suzana Ilić, direktorka škole „Jovan Popović“, što se brinu o našim malim sugrađanima i što su deo aktivnog časa organizovanog na temu „Bezbednost u saobraćaju“, te iskazala svoju želju da grad Novi Sad i dalje podržava ove akcije i da budemo bolje i sigurnije društvo. Posebnu zahvalnost je uputila dr Jegoru Miladinoviću koji se pridružio akciji i time doprineo da deca dobiju bezbednosne prsluke čime im se poboljšava bezbednost od kuće do škole i od škole do kuće.

  Facebook photo gallery


NS SEME » Institut u akciji “Povećajmo bezbednost dece u saobraćaju”