Quantcast
NS seme

Svečanost Fonda za stipendiranje darovitih studenata Univerziteta u Novom Sadu

zahvalnica_Institutu_od_Fonda_za_razvoj_darovitih_studenataSvečana dodela sertifikata i zahvalnica Fonda za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu održana je u četvrtak 27. juna, s početkom u 11 časova u svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka.

Ove školske godine dodeljeno je ukupno 66 stipendija, što je najveći broj u istoriji Fonda, koji je osnovan 1992. godine. U stipendiranju najboljih studenata Univerziteta, pored svih fakulteta u sastavu Univerziteta, učestvuju Grad Novi Sad, Naftna industrija Srbije, JVP „Vode Vojvodine“, Skupština AP Vojvodine, Advokatska komora Vojvodine, DDOR Novi Sad, Novosadski sajam, Institut za ratarstvo i povrtarstvo, Rotari klub Novi Sad i JKP „Informatika“.

Zahvalnice i sertifikate uručili su rektor Univerziteta prof. dr Miroslav Vesković zajedno sa predsednikom Odbora Fonda prof. dr Radetom Doroslovačkim.

Zahvalnicu je, u ime Instituta, primila dr Ana Marjanović Jeromela, koja je i predstavnik Instituta u Fondu. Institut je i ove godine, u okviru Fonda, stipendirao jednog studenta Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

Stipendije Fonda dodeljuju se najboljim studentima u svim oblastima zastupljenim na Univerzitetu: od prirodno-matematičkih, tehničkih, poljoprivrednih i tehnoloških nauka, preko medicinskih, ekonomskih, pravnih, humanističkih i interdisciplinarnih nauka, do umetnosti i sporta.

Cilj Fonda je da sistematski i organizovano podstiče razvoj darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika u svim obrazovno-naučnim i obrazovno-umetničkim poljima. Fond je od osnivanja do 2012/2013. školske godine dodelio ukupno 869 stipendija. Ovogodišnji mesečni iznos stipendije je 15 hiljada dinara neto.


NS SEME » Svečanost Fonda za stipendiranje darovitih studenata Univerziteta u Novom Sadu