Quantcast
NS seme

Studijski boravak tima CHAIN projekta u Brnu

P6120113U okviru realizacije projekta CHAIN-Agriculture in cooperation with nature, u periodu od 09.06. do 14.06.2013. članovi projektnih timova Instituta za ratarstvo i povrtarstvo- Laboratorija za zemljište i agroekologiju i Hrvatskog centra za poljoprivredu hranu i selo- Zavod za tlo boravili su u Centralnom institutu za nadzor i testiranja u poljoprivedi (Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský) u Brnu, Češka.

Razlog ovog studijskog putovanja bila je specifična edukacija timova, koja se odnosi na sistem monitoringa  poljoprivrednog zemljišta i zaštitu životne sredine kroz LPIS  (Land Parcel Information Systems) koji objedinjuje nadzor u GIS-u, terenska i laboratorijska istraživanja. Ovaj sistem povezuje poljoprivredne proizvođače sa svim merodavnim državnim institucijama.

Projektni timovi su tokom petodnevnog boravka u Centralnom Institutu za nadzor i testiranja u poljoprivredi imali prilike da saznaju kako funkcioniše sistem monitoringa poljoprivrednog zemljišta u Češkoj koji je trenutno jedan od najbolje osmišljenih sistema monitoriga u EU.

1

EU Ovaj projekat finansira EVROPSKA UNIJA.
Ovaj dokument nastao je uz finansijsku podršku Evropske unije. Za sadržinu dokumenta isključivo je odgovoran Institut za ratarstvo I povrtarstvo i ni pod kakvim okolnostima se ne može smatrati odrazom stava Evropske unije.

CHAIN

  Facebook photo gallery


NS SEME » Studijski boravak tima CHAIN projekta u Brnu