Quantcast
NS seme

Institut dobio zahvalnicu za učešće na manifestaciji “Odjeci belog majdana 2013.”

Odjeci belog majdana 2013Udruženje “Miroškine rukotvorine” organizovalo je 7. juna u Rakovcu manifestaciju pod nazivom “Odjeci Belog majdana”. Manifestacija je održana na platou ispred pećine Beli majdan, a njen cilj je bio da okupi izlagače i goste, prvenstveno iz Vojvodine i Srbije, ali i iz inostranstva, kao i da skrene pažnju lokalne samouprave na samu pećinu Beli Majdan.

Ova pećina predstavlja jedan od bisera prirodne lepote Fruške gore. U prošlim vremenima iz pećine je uziman kamen koji je, između ostalog, korišćen za izgradnju manastira Rakovac. Zbog svoje lepote i kvaliteta izvožen je čak i za Beč. 

U udruženju napominju da unutrašnjost pećine čini prelepa kamena dvorana, koja, na žalost, ne može biti iskorišćena u turističke i druge svrhe, jer je potrebno izvršiti ispitivanja statike i druge bezbednosne provere.

Skup gostiju i izlagača bio je u 13 časova ispred manastira Rakovac, a svečano otvaranje manifestacije u 15 časova.

Prilikom skupa, a pre otvaranja same manifestacije, gosti i izlagači su bili u mogućnosti da obiđu ovaj prelepi manastir i upoznaju se sa njegovom istorijom.

“Miroškine rukotvorine” je udruženje čiji se članovi bave izradom narodnih rukotvorina, suvenira, nakita, slikarstvom.

Institut je dobio zahvalnicu od udruženja “Miroškine rukotvorine” za učešće na ovogodišnjim “Odjecima belog majdana 2013.”


NS SEME » Institut dobio zahvalnicu za učešće na manifestaciji “Odjeci belog majdana 2013.”