Quantcast
NS seme

Prezentacija Instituta u Staroj Pazovi

Dana 22.2.2018. godine, održana je prezentacija Instituta u Staroj Pazovi, u organizaciji regionalnog predstavnika za Srem Branislava Živanovića. Prezentaciji je prisustvovalo preko 60 poljoprivrednih proizvođača.

Na samom početku prezentacije predstavljeno je Odeljenje za kukuruz, gde je dr  Dušan Stanisavljević pored uobičajenih agrotehničkih mera, govorio i o aktuelnom sortimentu za 2018. u više grupa zrenja i namena.

Predstavljeni su hibridi za berbu u zrnu NS 3022, NS 3023, NS 444, NS 4030 i NS 4051, hibridi namenjeni za silažu NS 6043, NS 5010, NS 770, Tisa, NS 208 i NS 3014, hibridi za rekordne prinose NS5043, NS 5051, NS 6030, Ns 640, NS 6010, NS 6102, NS 6140 i NS 7020, hibridi namenjeni suzbijanju divljeg sirka sa DUO System tehnologijom, tretirani preparatom Focus Ultra NS 444 ULTRA, NS 5041 ULTRA i NS 640 ULTRA, kao i hibridi za posebne namene NS 609b (beli) i NS 620k (kokičar). Dalje…


Regionalno savetovanje u Ubu

Dana 15.2.2018. godine, sa početkom u 11h, u zgradi Kulturnog centra Ub održano je regionalno savetovanje Instituta u organizaciji firme Popović d.o.o. i našeg regionalnog predstavnika Branislava Ignjatovića. U prepunoj sali, pred oko 200 poljoprivrednih proizvođača ovog kraja, savetovanje je otvorio komercijalni direktor Instituta Mladen Ignjatović.

Predstavio je Institut za ratarstvo i povrtarstvo po organizacionim jedinicama i ukazao na značaj gajenja domaćih sorti i hibrida, naglasivši da su u godini jubileja i proslave 80 godina od osnivanja Instituta u planu dalja širenja tržišta i uvođenje novih sorti i hibrida svih ratarskih i povrtarskih biljnih vrsta, namenjenih visokim i stabilnim prinosima. Dalje…


Prezentacija Instituta u Novom Bečeju

Dana 14.2.2018. godine, sa početkom u 19h, održana je prezentacija Instituta u Novom Bečeju u organizaciji regionalnog predstavnika Vase Stojšina.

Prezentaciji je prisustvovalo oko 70 poljoprivrednih proizvođača iz ove opštine i bliže okoline.

Cilj prezentacije je bio da se poljoprivredni proizvođači upoznaju sa najnovijim sortimentom za ovu godinu, sa osvrtom na kvalitetnu predsetvenu obradu i druge agrotehničke mere koje je neophodno preduzeti u periodu vegetacije.

Na početku je predstavljen kompletan sortiment Odeljenja za kukuruz, podeljen u nekoliko grupa. Dalje…


Regionalno savetovanje poljoprivrednika u Sremskoj Mitrovici

Dana 12.2.2018. godine  sa početkom u 10h, u velikoj Sali Opštine Sremska Mitrovica, održano je regionalno savetovanje Instituta za ratarstvo i povrtarstvo.

Na samom početku savetovanja, sve prisutne je pozdravio naš regionalni predstavnik za Srem, Branislav Živanović, koji je napomenuo da se ovo savetovanje održava  14. put i predstavio Institut sa osvrtom na godinu jubileja 2018. u kojoj se obeležava 80 godina postojanja i uspešnog poslovanja Instituta za ratarstvo i povrtarstvo.

Prisutne je nakon toga pozdravio direktor Instituta prof.dr Jan Turan, koji je održao predavanje u vezi sa pravilnim korišćenjem mehanizacije u periodu setve ratarskih biljnih vrsta. Dalje…


Prezentacija u Idvoru

U utorak 13.02.2018. održana je prezentacija u organizaciji regionalnih predstavnika Instituta za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad. Prezentacija je održana u restoranu Banatski salaš u Idvoru, a namenjena je velikim poljoprivrednim proizvođačima ovog kraja.

Naši regionalni predstavnici za Južni i Srednji Banat, dipl. inž. Željko Hristov i dipl. inž. Vasa Stojšin, predstavili su sortiment za prolećnu prodajnu sezonu kukuruza i suncokreta, kao i stanje ozimih strnih žita.

Imajući u vidu da se ove godine obeležava 80 godina od osnivanja Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, dipl. inž. Vasa Stojšin govorio je o istorijatu Instituta, a potom predstavio sortiment hibrida kukuruza i dao preporuku za područje Južnog Banata. Za ovo područje preporučio je hibride kukuruza NS3022, NS4051, NS5051, NS6102, nove hibride NS3023, NS6140, kao i veoma tražene ultra hibride sa dobrim rezultatima: NS444 ultra, NS640 ultra i nov hibrid NS 5041 ultra. Pored sortimenta, Stojšin je istakao da je neophodno dobro odabrati hibride, pridržavati se preporuka za agrotehniku, a pre svega obratiti pažnju na gustinu setve, kako bi se lakše došlo do željenih prinosa.  Dalje…


Regionalna prezentacija Instituta u Vršcu

U petak 09.02.2018. održana je regionalna prezentacija Instituta za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad u Vršcu, za područje južnog Banata.

Prezentacija je održana u restoranu „Vetrenjača“, a samoj prezentaciji su prisustvovali oko 130 poljoprivrednih proizvođača, lokalni mediji i predstavnici PSS Vršac.

Naš regionalni predstavnik dipl. inž. Ljubomir Todić, osvrtom na prošlost i jubilarnu 80. godinu postojanja, započeo je predstavljanje Instituta za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad kao i sva dostignuća i nacionalni značaj ove naučne institucije.

Ispred Odeljenja za strna žita prisutnima se obratio dr Vladimir Aćin i ukazao na trenutno stanje vlage u zemljištu, stanje pšenice u odnosu na rokove setve, kao i prihranu pšenice u narednom periodu u zavisnosti od njenih potreba.  Dalje…


Regionalna prezentacija Instituta u Zrenjaninu

U organizaciji Instituta za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, u prostoru zrenjaninske pivare, u restoranu „Četiri konja debela“ poznatijem kao Pivnica, 08.02.2018. održana je regionalna prezentacija za srednji Banat.

Predstavljanje sortimenta po odeljenjima i biljnim vrstama, kao i saveta za agrotehniku, održali su naš regionalni predstavnik za srednji Banat, dipl. inž. Vasa Stojšin, koji je predstavio sortiment semena suncokreta i pri tome istakao nove hibride iz RIMI (RIMI PR, PEGAZ, TAURUS, SAMURAJ) i SUMO (SUMO 1PR, SUMO 2OR, SUMO ORFEJ, SUMO SJAJ, SUMO SOL) grupe hibrida, kao i njihove odlične rezultate u poređenju sa konkurencijom u teškoj godini kao što je bila 2017.

Pored hibrida u standardnoj ponudi, istakao je i nove hibride kao što su NS KRUNA, NS RONIN, NS ROMEO i NS HORIZONT.  Dalje…


Institut za ratarstvo i povrtarstvo na tradicionalnom „Setvenom sajmu“ u Starom Žedniku

U okviru marketinških aktivnosti u vezi sa prodajnom sezonom, u subotu 10.2.2018. Institut za ratarstvo i povrtarstvo učestvovao je na tradicionalnom „Setvenom sajmu“ u Starom Žedniku. Pored Instituta, koji se predstavio sortimentom svih ratarskih i povrtarskih biljnih vrsta, predstavile su se i druge semenske i hemijske kuće. Interesovanje poljoprivrednih proizvođača je bilo izuzetno veliko, pa se činilo da je osnovna škola u kojoj je sve bilo organizovano postala premala da bi primila sve zainteresovane posetioce, koji su u tom momentu došli da vide šta im se nudi za predstojeću setvenu sezonu.

Naš regionalni predstavnik za severnu Bačku i severni Banat, dipl. inž. Robert Nemeš, održao je i kratku prezentaciju, a Institut je bio darodavac u nagradnoj igri za posetioce Setvenog sajma.


Održana prezentacija Instituta u Melencima

U petak 9.2.2018. sa početkom u 11h održana je prezentacija Instituta u restoranu N&N u Melencima.

Prezentaciji je prosustvovalo oko 80 poljoprivrednih proizvođača iz Melenaca po pozivu organizatora proizvodnje „Herba coop“, „Agrovet“, „Vestapan“,“MPV Agrar“ i „Poljomel“.

Na prezentaciji je predstavljen sortiment Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, kao i uslovi i mogućnosti nabavke semena kukuruza, suncokreta,  krmnog bilja i jarih strnina.

Prezentaciju je održao regionalni predstavnik Instituta Vasa Stojšin.


Održana prezentacija Instituta u Turiji

Dana 7.2.2018, u organizaciji Instituta za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada, održana je prezentacija za velike proizvođače u mestu Turija. Na prezentaciji koju je organizovao regionalni predstavnik Instituta, dipl. inž. Siniša Jakovljev, prisutnima su se obratili stručnjaci Instituta – dr Đorđe Jocković sa Odeljenja za kukuruz, dr Radivoje Jevtić, rukovodilac Odeljenja za strna žita, dr Zlatica Miladinov sa Odeljenja za soju, dr Jelena Ovuka sa Odeljenja za industrijsko bilje, kao i predstavnici komercijalne službe, koji su pričali o ponudi Instituta i uslovima prodaje.

Pored prezentacije Instituta, predstavila se i kompanija Agromarket, naš generalni distributer, prezentacijom sredstava za zaštitu useva. Nakon prezentacije, u prelepom ambijentu jednog bačkog salaša nastavljeno je druženje do kasnih popodnevnih sati.


NS SEME » Srpski